Mogwai till Sverige i vår

I januari 2014 släpper Mogwai sitt åttonde studioalbum, ”Rave Tapes” och i samband med skivsläppet ger sig bandet ut på ännu en världsomspännande turné. De kommer till Sverige för två spelningar, den 23 mars intar de Göteborgs Konserthus och den 24 mars äntrar de Cirkus scenen i Stockholm.

Mytomspunna för sina volymstarka konserter och sin punkrockiga “fuck-you“-attityd började Mogwais framgångssaga redan 1996. Bandet bildades närmare bestämt i Glasgow, Skottland och i äkta DIY-anda släppte de sin debutsingel, Turner / Lower, på den egna labeln Rock Action. Sedan dess har Mogwai turnerat över världens alla kontinenter, gjort otaliga festivalframträdanden, skapat filmsoundtrack och när det kommer till att producera skivor har man inte heller legat på latsidan precis.

I januari 2014 ger de ut sitt åttonde studioalbum på exakt samma label som de själva startade för 18 år sedan! Nostalgi! Låtarna på den nya skivan är insvepta i färgrika texturer och underbyggda av elektroniska beats. Gitarrerna som har blivit något av bandets signum finns självklart kvar, men den här gången är de inte riktigt lika krigslystna. Det är fortfarande lika melodiskt och hypnotiskt.

Turnédatum
23 mars 2014 – Göteborgs Konserthus, Göteborg
24 mars 2014 – Cirkus, Stockholm

Rulla till toppen