Mimmi Sandén tävlar i Junior Eurovision Song Contest

13-åriga Mimmi Sandén från Stockholm kommer att representerar Sverige vid Junior Eurovision Song Contest som går av stapeln i Ukrainas huvudstad Kiev den 21 november och sänds av TV4 som tillsammans med skivbolaget Warner plockat fram årets bidrag.

Låten som Mimmi kommer att framföra heter ”Du” och denna skrev hon själv tillsammans med låtskrivarna Alexander Kronlund och Ali Payami. Den beskrivs som en vuxen och rak poplåt. Mimmis systrar Molly och Frida har bägge tidigare varit med i tävlingen (2006 respektive 2007).

Tidigare år så har tv-tittarna fått rösta fram bidragen men i år lekte alltså TV4 diktator eftersom de enligt egen utsago ”varit sent ute i år”.

5 reaktioner på ”Mimmi Sandén tävlar i Junior Eurovision Song Contest”

 1. Lekte diktator – klockrent! Jag och mina systrar hade ingen aning om att SVerige skulle vara med i år, och jag vet hur gärna min lillasyster ville vara med. Tyvärr fick hon ju ingen chans på grund av TV4. å typiskt dem. Att ha professionella låtskrivare med är dessutom mot reglerna så Sverige blir nog diskvalificerade… trist.

 2. Bäste Rebecka!
  Läget var följande; flera hundra bidrag skickades in till TV4. Synd att din lillasyster missade detta.
  På grund av flera orsaker hamnade TV4 i tidsbrist (och bl a av kostnadsskäl), så valde man att inte genomföra en uttagning med hjälp av tittarnas röster denna gång. Istället tillsattes en jury bestående av representanter från såväl TV4 som skivbolaget Warner, med känt resultat. Ändrade regler för 2009 resulterade i att man också kunde söka med en låt skriven med hjälp från rutinerade låtskrivare som t ex i fallet Mimmi, blev Alexander Kronlund & Ali Payami. Allt i sin ordning. Vilket vi bara kan gratulera Mimmi Sandén för.
  En riktigt duktig tjej med en riktigt bra låt, -lycka till i JESC2009 Mimmi! Du och dina systrar är ovanligt duktiga sångerskor. Fortsätt att sjunga vackert! Hälsar Lars J

 3. TV4 har aldrig problem med pengar. Alla vet att de tjänar flera miljoner varje dag på grund av alla reklampauser och höga priser på telefonröstningarna i till exempel Idol. Att du skyller på kostnadsskäl är bara skrattretande.

  Jag kan tänka mig att du arbetar på TV4, gör du det? Om inte så borde du.

  Att tävlingen sedan sänds dagen efter så tidigt på morgonen att inte ens solen har gått upp, är ju ännu värre. Sverige får verkligen inte bestämma någonting i år. Pinsamt av TV4. Vi vill rösta och SE festivalen. Skäms!

 4. Tycker själv att detta skötts anmärkningsvärt dåligt av TV4 vilket är olyckligt för alla inblandade. Att privata företag helt på egen hand tar ett sådant beslut är rent absurt. Vilka ursäkter man sedan för fram har ingen som helst betydelse. Har de av någon anledning inte möjlighet att ta sig an projektet på ett lämpligt sätt så bör de givetvis ha vett att avstå.

  Det bör däremot påpekas att det man tjänar inte är lika med vinst. TV4 har även höga kostnader, särskilt vad gäller deras egna produktioner, exempelvis ”Idol”.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen