Mika till Sverige i mars

mika

Alla har hört Mika. Det bara är så. I mångt och mycket så har alla en åsikt om Mika. Det bara är så. En vattendelare av rang men det verkar som om den positionen är något som är försumbart i hans värld. I Mikas värld regerar musiken och ingenting annat. Och väl är det.

Denne libanesisk-födde britt har gjort en extravagant karriär i samma bana som Hayleys komet. Sen debut-singeln ”Relax, Take It Easy” har han skjutits upp till stjärnorna och förbi. Som falsettens flaggbärare har han levererat hyllningssånger och hymner för en generation villig att ställa sig på dansgolvet. En excess i pampigt scenframförande tillsammans med sexuellt ambivalenta texter blandas i en tombola och när man sen drar nummer så är alla vinnare. Ungefär så kan det kännas att lyssna på Mikas musik; en karneval av dansanta nummer med ett brinnande patos för en värld fri från diskriminering.

Debutalbumet ”Life In A Cartoon” och singeln ”Grace Kelly” banade vägen för en kommersiell succé som innebar förstaplatsen på ett otal listor i hemlandet England såväl som ett nästan unisont Europa. Nu med album nummer två, ”The Boy Who Knew Too Much”, så har Mika världen i sin hand igen och förärar även Sverige med en konsert. En konsert! Inte två. Så markera 18 mars med lysande rött i kalendern och sätt av ytterligare två dagar för återhämtning!

DATUM
18 mars – Stockholm, Annexet

Ytterligare information om spelningen och biljetter hittar du här.

Rulla till toppen