Metallica firar 30 år i sin hemstad

metallica-2011

I år firar det legendariska hårdrocksbandet Metallica 30 år och tänker slå på stort i hemstaden San Francisco. Under en hel vecka kommer gruppen att fira sitt imponerande jubileum med bland annat fyra exklusiva spelningar för medlemmar i bandets fanclub Met Club på den historiska arenan Fillmore. Konserterna äger rum den 5, 7, 9 och 10 december och kommer att vara något utöver det vanliga med en rad gäster, ovanliga låtar och en den andra överraskningar. Metallica utlovar underhållning för hela familjen.

Metallicas historia går tillbaka till början av 80-talet då de var en del av den tidiga thrash metal-scenen i det som kallas för Bay Area. Biljettpriserna kommer också att ligga på den tidens nivåer. En biljett för hela veckans festligheter går på fyndiga 19,81 dollar och de enskilda konsertbiljetterna kostar endast 6 dollar.

Metallica har den senaste tiden färdigställt ett album i samarbete med den legendariska sångaren Lou Reed från Velvet Underground men kommer snart också att börja skriva nytt material till sitt tionde studioalbum där de återigen arbetar med producenten Rick Rubin. Några datum för skivsläpp har ännu inte avslöjats.

Rulla till toppen