Melleruds Gitarrfestival äger rum nästa helg

kulturbruket-dal-logga

Tänk er att landslagets Henke Larsson och Olof Mellberg skulle lira boll med Wayne Rooney på Rådavallen.
Eller tänk er att svensk och internationell gitarrelit gästar Kulturbruket på Dal under gitarrfestivalen 23-24 oktober.

Jämförelsen haltar men poängen är att det handlar om storfrämmande, det innebär publiktryck och det blir garanterat gitarrkonserter av högsta kvalitet! Gitarrfestivalen innebär två kvällar med konserter, fredag och lördag. Dessutom blir lördagen en heldag fylld av allt som har med gitarrer att göra, med workshops och öppen scen. Inleder gör inga mindre än Björn J:son Lindh och Torbjörn Carlsson. Björn J:son spelar inte gitarr, invänder vän av ordning och det stämmer.Han spelar flöjt men gör det oftast i duett med någon av landets främsta gitarrister, denna gång Torbjörn Carlsson, från Åmål. Torbjörn är sedan decennier etablerad i gitarrtoppen och dessutom, liksom Björn J:son Lindh, även kompositör. Avlösningen den första konsertkvällen går sannerligen inte av för hackor. Professor Göran Söllscher står på programmet och han har lovat tolka bland annat Bach och Tarrega. Söllscher slog igenom när han blev världsmästare i gitarr 1978 och är sedan dess etablerad som en av världens främsta konsertgitarrister Lördagens konsert bjuder på internationella gästartister. Först ut är norrmannen Claes Neeb som gästat Mellerud en gång tidigare då vid en utav Tommy Emmanuels konserter.

Claes har bland annat spelat mycket med och skrivit musik åt legendariske Chet Atkins och är skicklig s.k. ”finger picker”. En Sverigedebut avslutar lördagens konsert – Muriel Anderson från USA. Hon har en bred repertoar med klassisk musik till s.k. ”finger picker”. Muriel turnerar flitigt i Europa men har aldrig tidigare gästat Sverige. När hon nu äntligen möter svensk publik är Mellerud hennes enda turnéstopp. Under lördagens gitarrmässa blir det bland annat en konsert med Georg ”Jojje” Wadenius! Hela programmet finns på www.kulturbruketpadal.se.

FREDAG 23 OKTOBER, kl. 19.00, LÖRDAG 24 oktober kl. 10-17 (gitarrmässa) samt kl. 19.00 (konsert).

ENTRÉ: Fredagskonsert 250 kr för vuxna, 150 kr för barn/ungdom t.o.m. 19år/stud. Lördagskonsert 300 kr resp. 200 kr. Entré till lördagens gitarrmässa 100 kr resp. 50 kr.

ARRANGÖR: Kulturbruket på Dal/Studiefrämjandet med stöd av Musik i Väst och Dalslands Sparbank. Du som är sponsor, använd Dina ”sponsorbiljetter”, ta med Dina arbetskamrater/vänner och se och lyssna till världsartister här i Kulturbruket på Dal. Glöm inte att hos oss räknas Du som barn och ungdom.

Rulla till toppen