Måns Zelmerlöw och H.E.A.T till Globen

mans-zelmerlow-2007Lund-sonen Måns Zelmerlöw blev föga överraskande en av finalisterna som gick vidare till Globen från gårdagens andra deltävling i Melodifestivalen med låten ”Hope and Glory”. Från ishallen i Skellefteå görs han sällskap av hårdrockarna H.E.A.T från Upplands-Väsby. Det unga stjärnskottet Amy Diamond och discolegenderna Lili & Susie får en andra chans i Amys hemstad Norrköping. Amy har dock en dubbel andra chans i och med att hon dessutom röstades fram av den internationella juryn.

Det mest minnesvärda framträdandet igår var kanske ändå det som gjordes av Sofia Jannok från Gällivare när hon framförde Abba-klassikern Waterloo på samiska.

Igår sattes det ett nytt rekord i antalet telefonröster i Melodifestivalen – hela 812 824 stycken vilket innebär att Radiohjälpen får 1 269 806 kronor. Med tanke på att en röst kostar ca 10 kronor så går dock det mesta av pengarna (utöver operatörskostnaden) rakt in i Melodifestivalen och SVT som förmodligen är mycket nöjda med det nya tävlingsformatet.

Rulla till toppen