Mange Makers släpper ny singel

Den första videon med Mange Makers; ”Fest hos Mange” från juni 2011 är idag en svensk klassiker. 48 timmar efter att den hemmasnickrade videon lagts ut på YouTube hade den visats 790.000 gånger. En siffra som tål att jämföras med till exempel den sydkoreanska Youtube-hiten Gangnam Style som dök upp två år senare.

Nu är Mange Makers aktuella med nya singeln ”Inte en krona”, ett stort steg för Mange Makers som här bryter sitt koncept något – ”Mange” tar ett steg bak och ett mer poppigt sound tar ett steg fram. Precis som tidigare släpper bandet en video till låten på sin YouTube-kanal som för närvarande har 17 000 000 views.

Sen debuten med singeln ”Fest hos Mange” sommaren 2011 har Mange Makers vuxit till att bli en av de senaste årens mest framgångsrika artister. Mange Makers har även vidgat sina vyer utanför Norden och plockats upp av Japanska Universal Music där bandet precis släppt en fyrspårs-EP, på svenska, frontad av singeln Mange Bjuder. Tidigare i vintras kunde vi se dem i Grammis-galan dansandes fram presentationen av bidragen i kategorin Årets låt. De avslutade även YouTubes fem-årsjubileumsfest inför extatisk publik.

Rulla till toppen