Mando Diao släpper nytt album nästa år

Svenska bandet Mando Diao släpper ett nytt album ”Aelita” 2014.
Med 2012 års album ”Infruset” tonsatte bandet Gustaf Frödings dikter och fick ett av decenniets största svenska försäljningssuccéer. I en era där CD formatet mer eller mindre dömts ut så gick svenska folket man ur huse för att inhandla ett exemplar och nu har ”Infruset” nått 4 x platinum status.

Mando Diao har sedan debutalbumet ”Bring em´in” sålt mer än 1,5 miljoner album världen över, gjort mer än 1000 konserter och deras videor har haft en viral spridning med över 15 miljoner visningar på Youtube – alltid oberörda av trender och tidsanda samt hållt sin konstnärliga integritet i ett fast grepp.

Efter Infrusetsuccén lyckades Mando Diao återigen omdefinera popmusik, skapa en ny riktning och nå ännu högre höjder och nu är det dags igen. Redan under våren 2014 släpper Mando Diaos 7:e album ”Aelita”. Med ”Aelita” återgår Mando Diao till att sjunga på engelska.

Många frågar om vi med den nya skivan kommer att gå tillbaka till ”det gamla Mando Diao-soundet”. Det finns inget ”Mando Diao-sound”. Vi utvecklas hela tiden, och musiken utvecklas med oss. Ingen skiva har låtit likadant som den förra, och det är samma sak denna gången. Vi letar alltid efter nya dimensioner och med denna plattan når vi ännu en ny dimension., säger Gustaf Norén.

Rulla till toppen