Little Boots släpper debutalbum i juni

Little Boots

”The perfect pop star… she knocks out great tunes and takes her music seriously while celebrating the giddy heights of pop at its best. As a result she understands pop music in a way that puts her miles ahead of her rivals” -Popjustice

Little Boots (24-åriga Victoria Hesketh) singel ”New In Town” är producerad av Greg Kurstin (Lily Allen, Kylie Minogue) och handlar om Victorias första besök i Los Angeles. Med ett stundtals vasst och mörkt beat fokuserar låten mycket kring den hookiga och storslagna refrängen: ”I want to take you out tonight. I want to make you feel alright. I don’t have a lot of money, but we’ll be fine. No, I don’t have a penny, but I’ll show you a real good time.” Den sammanfattar all spänning och förväntan inför ens första visit till Los Angeles och känslan att allt är möjligt i en stad full av palmer, filmstjärnor och förlorade drömmar.

Victoria säger: ”Jag är väldigt nöjd med att ”New In Town” är den första singeln, den är väldigt modig och färgglad, och låter inte som något annat just nu – den var alltid mitt första val. Jag skrev låten en av de allra första gångerna jag var i LA ensam, vilket var en fantastisk upplevelse samtidigt som det gav en underlig känsla av isolering… det handlar om att vara en främling på en främmande plats vilket är roligt på många sätt, men som även har sina mörka sidor.”

2008 har varit ett händelserikt år för Victoria, minst sagt. Det som började som ett litet roligt projekt (inspelningen av ”Funtimes” – covers i pyjamas) ledde så småningom till en enorm exponering på hemsidor såsom YouTube, där tittarsiffran hamnade på drygt 250000 tittningar över en natt och hennes namn blev ett av de mest aktuella i hela Storbritannien. Efter att ha valt sitt artistnamn, Little Boots (det latinska namnet Caligulas översättning), släppte Victoria så småningom sin 7″-singel ”Middle” som hyllades av kritiker världen över och snabbt utnämnde henne i flertalet tidningar till ”2009 års pophopp”.

Efter allt jobb och all förväntan under de senaste 18 månaderna är Little Boots debutalbum ”Hands” äntligen redo att upplevas. 10 juni släpps den i Sverige. 12 spår och 42 minuter musik som höjer pulsen och känns i hjärtat, kristallklar danspop och bäst av allt: albumet lever upp till hypen. Som första låt på albumet kommer Greg Kurstin-producerade singeln ”New In Town”. Hands innehåller ett noggrant utvalt utbud av hennes ”tidiga” låtar (”Click”, ”Earthquake”, ”Mathematics”, ”Middle” och ”Stuck On Repeat”) tillsammans med helt nyskrivet material. Slutresultatet är ett popalbum som höjer sig över resten; som innehåller universella melodier sjungna med passion.

”Popmusik är det mest utmanande jag kan göra”, säger Victoria. ”Att göra något som når fram, över så många gränser, är helt otroligt, som rymden. De ställen som ren pop kan ta en till är gränslösa.”

Rulla till toppen