Lisa Ekdahl släpper ny platta i april

lisa-ekdahl

På övervåningen ett svart piano, ett gammalt plankgolv och en skivsamling. På undervåningen en hemmastudio med en snart 50 år gammal tysk mikrofon, ett sångbås och en laptop. Efter att ha bott i West Village, New York, bestämde sig Lisa Ekdahl att hon ville göra ett engelskt album, det första på nio år. Tillbaka i Sverige stängde hon därför in sig i sitt lilla gårdshus på Söder i Stockholm och spelade de nio egenhändigt skrivna sångerna som nu ges ut som ”Give Me That Slow Knowing Smile”. Ett avskalat och enkelt album. Lisas kanske allra starkaste så här långt.

– Vi jobbade väldigt hårt med soundet. Målet var att göra en skiva med en ljudbild som inte liknar något annat. Eftersom jag jobbade i min hemmastudio hade vi både tid och råd att hela tiden testa nya inspelningssätt. Vanligtvis gör jag skivor på två veckor, den här har tagit två år, berättar Lisa Ekdahl.

Lisa Ekdahl är en av de artisterna som de flesta svenskar har en uppfattning om. Det vet hon själv. Det var bland annat därför hon gick omvägen via Frankrike när det nya världsomspännande skivkontraktet skulle skrivas på.

– Det är en internationell skiva. Jag vill givetvis att Sverige ska tycka om den, men jag tänker lika mycket på andra länder. Det är en spännande tid för mig, säger Lisa som under sommaren och hösten kommer att turnéra runt i Europa.

Sju spår på ”Give Me That Slow Knowing Smile” är producerade av Mathias Blomdahl, två av Tobias Fröberg. Studiolegenden Ronny Lahti har mixat på Atlantis i Stockholm och albumet gästas av bland andra Ane Brun, Teitur, Vanna Rosenberg och Keren Ann.

Den 8 april släpps ”Give Me That Slow Knowing Smile” i Sverige.

lisa-ekdahl-give-me-that-slow-knowing-smile

Rulla till toppen