Laleh på höstturné

laleh

Så här har du antagligen inte sett Laleh förut:

Ensam.

Ensam på scen framför publiken.

Som få andra artister lyckas Laleh skapa och förmedla en vi-känsla tillsammans med sin publik. På den nyss avslutade turnén som tog Laleh och bandet inför en större publik än någonsin med fantastiska över 15 000 åskådare på Götaplatsen/Avenyn:

”Ingen annan artist har på senare år lyckats förena kulturtanten med husvagns-Svensson, förort med innerstad, ung med gammal. När alla dessa kommer samman på en och samma plats under en kalasparoll taggar det Laleh något så vansinnigt att hon formligen studsar ut på scen.” GP

Hösten 2009 kände Laleh att det var dags att komma riktigt nära – och följdaktligen vågar hon sig för första gången på länge ut på turné helt ensam.

Med en repertoar som tar avstamp i Lalehs svenskspråkiga material kommer vi att få möta en artist som själv spelar de flesta av de instrument vi hört henne traktera på de tre självproducerade album som givit henne en helt unik plats på den svenska musikscenen. Av uppenbara skäl är spelställena små och biljettantalet starkt begränsat – biljetter till vad som lovar att bli en innerlig kväll med musik och text av och med Laleh släpps idag.

Nya singeln från albumet ”Me and Simon” blir en konsertfavorit på svenska: ”Bjuröklubb (blåval)” som släpps 10 september. Eftersom det än så länge inte finns en video kan vi istället peka på den här filmen där en annan ”Vinnare i vattnet” faktiskt figurerar!

DATUM
23-Sep Sigtuna – Västersalen
24-Sep Uppsala – Katalin
25-Sep Gävle – Spegeln
26-Sep Ytterjärna – Kulturhuset
19-okt Stockholm – Scala Teatern
22-okt Visby – Jazzklubben @ Munkkällaren
22-nov Göteborg – Lorensbergsteatern
26-nov Norrköping – Skandiateatern
27-nov Mariestad – Teatern
28-nov Arvika – Ritz
29-nov Oslo – Victoria Scene

Fler datum tillkommer, bla i norra Sverige. Biljetterna säljs via www.ticnet.se. Ytterligare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

1 reaktion på ”Laleh på höstturné”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen