Kvelertak släpper nytt album i mars

Guldsäljande norska Kvelertaks självbetitlade debutalbum prisades till bästa nykomling och bästa rockband på norska ”Spellemanngalan” (Grammis) förra året, dessutom blev albumet kritikerhyllat världen över.

Texterna är på norska, och influenserna är en blandning av Black Metal, punk och ren rock and roll.

Kvelertak är välkända för deras livespelningar där deras tre gitarrister ger skäl för begreppet ”loud” och bland deras fans räknas David Grohl och Converge.

Sony Music Sweden är mycket stolta att ha inlett ett samarbete med Kvelertak och i mitten av mars släpps bandets andra album ”Meir” i Sverige och resten av Norden.

Kvelertak är ett av dagens bästa rockband och Kvelertak live ligger i en helt egen division. Vi är extremt glada att få vara med på deras resa, säger Helen Mchlaugling, head of A&R Sony Music Sweden

Vi gratulerar Kvelertak till deras samarbete med Sony Music i Skandinavien. Detta var det naturliga steget för bandet. Vi är stolta över att ha fått vara en stor del av deras resa och hjälpt dem nå dit de befinner sig idag! Vi ser fram emot att fortsätta med Kvelertaks kommande Vinyl-releaser, hälsar norska etiketten Indie Recordings

I April åker Kvelertak ut på Sverige- och Norgeturné.

Kvelertak består av sångaren Erlend Hjelvik, gitarristerna Vidar Landa, Bjarte Lund Rolland och Maciek Ofstad, bassisten Marvin Nygaard och trummisen Kjetil Gjermundrød.

Rulla till toppen