Kristian Gidlund är död

Igår, tisdagen den 17 september, kom den oundvikliga dagen för musikern, författaren och journalisten Kristian Gidlund. Strax före klockan 15 på eftermiddagen så avled Gidlund, blott fyra dagar innan han skulle fylla 30 år gammal. Alltsedan han i augusti förra året fick besked om att cancern hade kommit tillbaka, denna gång som obotlig magsäckscancer, så har han vetat att han inte hade särskilt lång tid kvar på jorden.

Kristian Gidlund föddes 1983 i Borlänge i Dalarna och slog igenom som musiker i bandet Sugarplum Fairy där han hanterade trumpinnarna. Kampen mot magsäckscancern har han beskrivit på sin blogg I kroppen min och tidigare i år släppte han också en bok med samma namn.

Den sista tiden tillbringade han tillsammans med sin familj, hästarna och hunden Pysen i Dalarna. Det var också hans familj som meddelade bortgången på hans blogg.

”Med detta inlägg, som blir det sista, så vill vi i Kristians närmaste familj tacka för det stora stöd som visats honom genom denna blogg. Vi önskar nu att få sörja och bearbeta Kristians minne i stillhet,” skriver familjen på bloggen.

Rulla till toppen