Kent till Piteå Dansar och Ler

kent

Piteå Dansar och Ler har gått ut hårt med artistvalen inför sommarens 20-årsjubileum. För ett par veckor sedan bokades Lars Winnerbäck och nyligen blev det klart med bandet Kent. En tidig julklapp till alla som önskat bandet till jubileet.
Det är en drömbokning för vår jubileumsfestival, Kent har varit ett av de mest önskade banden sedan de spelade hos oss sist i slutet av 90-talet, kommenterar festivalens bokningsansvarige, Jan Wimander.

Att hävda att Kent och Lars Winnerbäck är Sverige största artister just nu är inte att ta i.
Nej, så är det ju och de två bokningarna ger sommarens festival en stark grund att bygga vidare på, konstaterar Wimander.
Kent presenterade ett bejublat framträdande under Piteå Dansar och Ler sommaren 1997.

Utsålt
Av många olika anledningar har vi inte haft möjlighet att plocka upp dem igen under de tolv somrar som följt, men nu kan vi äntligen bjuda vår publik på bandet igen, säger Jan.
Kent gör en turné under våren och har redan sålt ut hela fyra (!) spelningar på Annexet (Globen) i Stockholm.

Ny utställning
PDOL planerar dessutom en utställning med Kents skivkonst, affischer och fotografier. Premiären blir i samband med festivalen. Under Richard Forrests ledning har PDOL tidigare presenterat utställningar under festivalen. Dels en kring Andy Warhol och i somras med Sir Peter Blake.
Två framstående popkonstnärer. Den här blir lite annorlunda eftersom det handlar om ett band med intresse för design och det konstnärliga. Kent har alltid haft väldigt snygg design på skivomslag och affischer, berättar Richard Forrest, konstnärlig ledare.

Ökat intresse
Wimander säger sig ha märkt ett ökat intresse inför sommarens festival i och med att det handlar om ett jubileum.
Ja, många hör av sig med sina olika önskemål när det gäller valet av artister. Inte minst via hemsidan och Kent var som sagt det mest önskade bandet. De blir finalakten under lördagen, avslöjar han.

Rulla till toppen