Kent inviger Tele2 Arena i sommar

Den officiella invigningen av Tele2 Arena blir ett stort kalas med festivalkänsla där flera av Sveriges största och mest ansedda liveakter uppträder. Den 24 augusti får ca 40 000 gäster se Kent, Lars Winnerbäck och Robyn, för första gången på samma scen under samma kväll, göra varsin exklusiv sommarkonsert för att fira den officiella invigningen av Stockholms nya arena.

Med drygt fem månader kvar till färdigställandet av Tele2 Arena står nu de första detaljerna kring den officiella invigningen klara. Det blir storslaget firande genom en endagsfestival den 24 augusti där några av Sveriges största artister, Robyn, Lars Winnerbäck och Kent, under samma kväll ger varsin exklusiv konsert i den nya arenan. Startfältet ger löfte om en fantastisk sommarkväll i den svenska popmusikens tecken och kalaset kommer att märkas i hela Globenområdet.

Tele2 Arena, med sitt skjutbara tak, blir en unik arena i absolut världsklass. Den kommer också att komplettera övriga arenor i Globenområdet och skapa förutsättningar för det nöjesdistrikt av internationella dimensioner som växer fram, säger kultur- och fastighetsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP).

Byggarbetet har pågått sedan 2010 och arenan, som också kommer att vara ny hemmaplan åt både Djurgården Fotboll och Hammarby Fotboll, öppnar i slutet av juli med en intensiv premiärvecka med både fotbollsmatcher och konserter. Det officiella invigningskalaset sparas till den 24 augusti, då de flesta stockholmarna är tillbaka från sommarsemestern.

Tele2 Arena är ytterligare en viktig pusselbit i Stockholms mest spännande och pulserande område, där vi i våra fyra fantastiska arenor kommer fortsätta erbjuda upplevelser av yttersta klass. Det är fantastiskt att få inviga Tele2 Arena med en sådant här starkt startfält, säger Ninna Engberg, VD, Stockholm Globe Arenas.

Biljetterna till invigningskalaset kommer att kosta från 395 kr. och släpps 18 februari kl. 09.00 på www.globearenas.se och 077 131 00 00.

Fler aktiviteter under dagen tillkännages löpande.

Rulla till toppen