Ke$ha debuterar som USA-etta

kesha-2010

USAs nya stjärna stavas Ke$ha. Hon släppte nyligen sitt debutalbum ”Animal” i hemlandet och har tagit topplistorna i besittning, där hon totalt dominerar. ”Animal” går idag direkt in som #1 på den amerikanska Billboardlistan och för fjärde veckan i rad är hon etta på singellistan, hon har dessutom intagit andra platsen med albumspåret ”Blah Blah Blah”. Första singel ”TiK ToK” har sålt över 2,5 miljoner downloads i USA och 4 miljoner världen över.

Den 27 januari släpps albumet i Sverige och här hemma ligger första singeln ”TiK ToK” #3 på Sverigetopplistan.

Ke$ha Sebert är redan en bekant röst för många efter att hon sjöng refrängen på Flo Ridas jättehit ”Right Round”, som är en av de mest säljande digitala singlarna någonsin i USA. Hon har även synts i Katy Perrys video ”I Kissed A Girl” och sjungit bakom Britney Spears och Miley Cyrus. Ke$ha föddes i Los Angeles men växte upp i Nashville tillsammans med hennes mamma, som är countryartist och låtskrivare.

Under hösten har Ke$ha jobbat närmast dygnet runt med producenten Dr. Luke (Avril, Missy Elliott, P!NK) för att få klart hennes debutalbum ”Animal” där hon varit med och skrivit samtliga spår. De 15 låtarna innehåller även samarbeten med bl a svenska Max Martin, Shellback (Britney Spears) och Benny Blanco (Katy Perry, 3OH!3).

Den 27 januari släpps ”Animal”.

Rulla till toppen