Keane till Peace & Love

keane

Under helgen startade rykten i bland annat kvällspressen och på bloggar att Keane skulle komma till Peace & Love i sommar. De var nämligen så pass sugna att få gå ut med sommarens spelning på Peace & Love att de lade upp den omedelbart på sin officiella hemsida när de fick beskedet att förhandlingarna var klara.

Nu bekräftar även Peace & Love detta faktum. Ett av de bäst säljande banden i Storbritannien under de senaste åren, Keane, kommer till festivalen. Årets artistlista, som redan består av många internationella och svenska storakter, får nu alltså ytterligare ett tillskott. Bandlistan är nu en av de starkaste som festivalen någonsin haft.

Keane bildades 1997 och slog 2004 igenom stort internationellt med debutalbumet Hopes And Fears. Tillsammans med uppföljaren Under The Iron Sea har de sålt över 8 miljoner album och då är inte det sista albumet Perfect Symmetry från förra året medräknat. De två första albumen blev framröstade av musiktidningen Q:s läsare som två av de bästa albumen från England någonsin.

Samtliga tre studioalbum har bland annat nått den brittiska albumlistans förstaplats och man har sedan genombrottet framträtt på flera av de största festivalerna och arenorna i världen.

Efter första albumet brottades sångaren Tom Chaplin med stora drogproblem, något som höll på att få katastrofala konsekvenser för såväl Tom som för bandets existens. Han fick akut hjälp på ett behandlingshem och efter en tid var han, till fansens och många andras stora lycka, tillbaka i bra form igen.

Tusentals röster kommer att eka i stämsång när Keane i sommar kör igång bland annat sina megahits Somewhere Only We Know, This Is The Last Time, Everybody´s Changing, Crystal Ball och Nothing In My Way.

– Keane är perfekta för Peace & Love, många av våra besökare gillar ju att sjunga med i bra låtar och de här grabbarna har ett pärlband av stora hits som man gärna skrålar med i. Jason Mraz fick ju faktiskt nästan en hjärtattack förrförra året när publiken kunde varenda textrad i hans låt I`m Yours. Det skulle inte förvåna mig alls om även Keane blir snopna av vår underbara publiks kunskaper i år, säger presschef Ronny Mattsson.

Några redan klara artister är: Mötley Crüe, Håkan Hellström, Faith No More, The Kooks, Peter Doherty, Lars Winnerbäck, Volbeat, Ulf Lundell, Anna Ternheim och A Camp.

Temat för året är Passion.

Rulla till toppen