Karin Ström släpper ny musik

Foto: Ellinor Stigle

Efter sex år av ensamproducerande längtade jag efter att få spela in musik med andra. Ett slumpartat möte på ett flyg över Atlanten ledde till en lunch med indiebolagshjälten Greg Vegas där jag blev ihoptussad med producent Mark Ephraim (A Nighthawk, Sibille Attar, Sofia Knapp).

Tillsammans med musikerna Kevin Barker (Feist), Parker Kindred (Godspeed You! Black Emperor), och Tyler Wood (Antony & the Johnsons) spelade vi in två låtar i Vibromonk Studios, Brooklyn. New York handlar om när jag träffade mitt livs kärlek på en bakgård i Greenpoint. Los Angeles handlar om min oväntade förälskelse i en bipolär samling förorter. Igår släpptes de som en dubbelsingel på Spotify.

Låtarna är de första i ett större projekt: att skriva musik om städer. Jag kan känna lika starkt för en plats som för en människa, och när mitt eget kärleksliv ordnade upp sig ville jag skriva om mitt förhållande till städer som Stockholm, Tokyo, Nashville, Montreal, New York, Buenos Aires, Reykjavik, London, Los Angeles och Havanna.

Den 27 mars kommer jag att spela några av de här låtarna med mitt band på Fontana’s i New York. Andra medverkande är THIS IS HEAD och norska Sandra Kolstad.

/Karin Ström

Rulla till toppen