Kap Bambino släpper nytt och kommer till Sverige

kap-bambino

Våra vänner i Paris fortsätter att släppa elektro-baserad popmusik som svänger! För att följa upp succén som Justice och Metronomy skapat så kommer nu duon Kap Bambino att släppas i Sverige. Albumet heter ”Blacklist” och är Bordeaux duons tredje album, och beskrivs som det mest vågade och smartaste musikalista val de kunde ha gjort. Denna gång svänger det nämligen, och publiken kan tralla med och dansa sig svettig till de medryckande melodierna. Albumet består av tolv låtar, elektrobaserade, men svängiga!

Till skillnad mot de stora rockhjältarna av vår tid så kompnerar Kap Bambino inte sin musik med gitarrer och andra live instrument. Kraften i musiken kommer helt ur den elektronska världen. En förvrängd diskant, tv-spels ljud, sucker-punch beats och samplingar allt ihop mixat på laptops. Alltså helt rätt i tiden! Samtidigt har Carolines sång fått en mer framträdande roll i låtarna…

Caroline Martial och Orion Bouvier har skapat sig ett namn för sina spännande liveuppträdanden. Ofta kastar sig Caroline ner i publikens moshpit för att ta vara på varje spelning som om det var den sista. Det har även hänt att publiken har tagit sitt upp på scen och Orions lap-tops har börjat brinna!

Det kan låta som totalt kaos, men sanningen är den att det är svårt att hitta band som är så bra på att trollbina en publik som Kap Bambino.

För att backa upp albumet ”Blacklist” ger sig den franska duon ut på stor sommarturné. Den 30 Juli står de på scen i Emmaboda!

Bandet bildades 2001 när Caroline och Orion träffades på en fest, de kände en direkt kontakt och började att skapa musik tillsammans. Både hade tidigare varit ute på samma bana, som medlemmar av otaliga hardcore-punk band. Det tog ett tag innan Caroline övertalade Orion att hon skulle få skrika lite över ljudet som de skapade tillsammans, och resultatet hör ni nu på ”Black List”. De har röjt stora framgångar i Europa, Japan och Amerika med sina legendariska scenshow som har omnämnts som ”riot-inducing”.

Så packa väskorna och ta er till Emmaboda festivalen Torsdagen 30 Juli för att själva uppleva intensiteten i Frankrikes nästa stora exportvara!

Kap Bambino’s album ”Blacklist” släpps den 27 juli!

Rulla till toppen