Joshua Radin släpper nytt album

joshua-radin

Warner Music är extremt glada att kunna släppa Joshua Radins album ”Simple Times” via 14th Floor i England. Joshua har skapat sig många fans via bloggar och andra nätverk. När han i mars spelade på Debaser Slussen i Stockholm blev det rusning till biljetterna och stället var slutsålt veckor innan spelningen. Väl på plats sjöng publiken med i alla låtar och Joshua fick nästan taket att lyfta så de är superkul att han redan om 2 veckor kommer tillbaka för att spela på ”Where The Action Is ” lördagen den 13 juni. I Samband med hans besök släpps albumet ”Simple Times” digitalt i Sverige och innehåller sommarhiten ”I’d rather be with you” vars video du ser nedan tillsammans med låten ”Skye” från det kommande albumet, framförd live på Debaser Slussen i mars.

Joshuas musik har spridits snabbt över världen eftersom den ofta använts i olika tv-serier och filmer. En av Joshuas bästa vänner är Zac Braff, en av huvudrollsinnehavarna i den framgångsrika tv-serien ”Scrubs”. Det är även Zac som har uppmuntrat Joshua att fortsätta sin musikaliska karriär de gånger han själv tvivlat på sin talang. Hans allra första låt ”Winter” lämnade han till en tv-producent som genast hörde potential i den och använde låten i ett avsnitt av ”Scrubs”. Detta var redan 2004. Hans musik återfinns lite överallt, bland annat även i programmen ”Brothers and Sisters”, ”American Idol”, ”One Tree Hill”, ”So You Think You Can Dance”, och filmerna ”The Nanny Diaries”, ”The Last Kiss” och ”Catch and Release”.

Det fina med Joshua är att allt är så enkelt, han plockar upp gitarren och sjunger rätt från hjärtat, rakt in i hjärtat på tusentals fans. Han beskriver själv albumet som elva låtar som handlar om att bli handlöst förälskad och känslorna som uppkommer, men även vad man går genom när dessa känslor försvinner. ”Simple Times” är alltså ett rätt passande namn på detta lilla mästerverk.

Joshua växte upp med sina föräldrars favoriter i högtalarna, allt från Motown, Stax, Beatles, Paul Simon, Cat Stevens, James Taylor och Dylan nämns som influenser. Efter college flyttade han till New York, köpte en gitarr och satsade på musiken. Kanske kommer Joshua Radin att bli den som fyller det stora tomrum som Elliott Smith efterlämnade i hjärtan över hela världen….båda säger nämligen mer med en viskning än vad de flesta lyckas skrika fram i en hel låt.

Rulla till toppen