Jonathan Johansson släpper nytt album och åker på turné

Jonathan Johansson och Johan Eckeborn komponerade musiken till teateruppsättningen ”Dracula” på Uppsala Stadsteater 2012. Musiken hyllades i recensionerna och när den första singeln ”Den brända jorden” släpptes nu i september blev det snabbt den mest delade låten på Spotify. Den 23 oktober släpper duon albumet ”Ett språk för dom dömda” och i början av februari 2014 ger de sig ut på turné och besöker Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala.

Med albumen ”En hand i himlen” och ”Klagomuren” har Jonathan Johansson etablerat sig som en av Sveriges mest fängslande artister. Den 23 oktober släpper han tillsammans med sin låtskrivarpartner och producent Johan Eckeborn albumet ”Ett språk för dom dömda”. Musiken baseras på uppsättningen av “Dracula” som duon komponerade och medverkade i på Uppsala Stadsteater i september 2012.

För att vara tydlig så är inte ”Ett språk för dom dömda” en uppföljare till ”En hand i himlen” och ”Klagomuren”. Det är något fristående, ett sidospår. Dock inte en skämmig kusin från landet utan, ja, ett officiellt kärleksbarn kanske, förklarar Jonathan Johansson.

Turnédatum
5 feb – Malmö, Palladium
6 feb – Göteborg, Stora Teatern
7 feb – Stockholm, Folkoperan
9 feb – Uppsala, Uppsala stadsteater

Biljetterna släpps imorgon 16 oktober och säljs via blixten.se.

Se videon på ”Den brända jorden” i regi av Slobodan Zivic:

Rulla till toppen