Johnossi till Pier Pressure

johnossi-2010

Knappt en månad kvar till festival och Pier Pressure laddar med två nya svenska namn. Johnossi som i år övertygat alla om det är Sveriges mest självklara och bästa rockband. Dessutom återvänder emorockarna Earlytobed till festivalen efter att ha slitit sig loss från Japans famn där de i år gjort stor succé.

www.pierpressure.se

Johnossi (S)
Det är bara att konstatera, 2010 är Johnossis år. De öppnade med sitt hittills starkaste album, ”Mavericks”. En bombastisk indierockplatta som hyllats vida omkring och som tog sig rakt in på topplistans fjärdeplats. Förstasingeln ”What’s The Point” var Trackslistans självklara etta i hela fem veckor. Som om inte det vore nog följde duon upp med en totalt utsåld Sverigeturné. ”Johnossi är i sitt livs form. Det är våldsamt imponerande, skräcktajt och bedövande elektriskt”, beskrev Aftonbladet det som.

I sommar spelar de på några av Europas största festivaler och agerar även förband till Green Day. Men framför allt är Johnossi klara för Pier Pressure.

Missa inte ett av Sveriges just nu, och för lång tid framöver, allra bästa rockband!

Earlytobed (S)
Earlytobed bildades för snart fem år sedan och var ett av de band som spelade på den första upplagan av Pier Pressure 2007. Då som ett färskt, men otroligt lovande band, gjorde de en av festivalens mest minnesvärda spelningar.

Efter det har det hänt en hel del för värmlänningarna. Det som började med ett stekhett managementavtal och flytt till Göteborg, har nu resulterat i stort skivkontrakt i Japan. De delar skivbolag med band som Sick Of It All, August Burns Red och Avenged Sevenfold. Debutplattan ”The Phantomime” släpptes där i januari och japanerna har tagit emot bandet som hjältar.

Nu hungriga och mer fyllda av energi än någonsin tidigare har Earlytobed siktet inställt på resten av världen. Först ger de nya hemstaden Göteborg vad den tål när de i sommar återvänder till Pier Pressure!

Klara sedan tidigare:
HIM
PARAMORE
30 SECONDS TO MARS
TAKIDA
THE SOUNDS
DEAD BY APRIL
NEVERSTORE
HER BRIGHT SKIES
APE RAPE ESCAPE
YOU ATE MY DOG

Rulla till toppen