Johnny Lang släpper nytt album

Det var sju år sedan Johnny Lang senast släppte en platta men nu är väntan snart över.

Lang har skrivit på för Mascot Label Group och kommer i augusti att släppa uppföljaren till Grammy belönade Turn Around som kom 2006.

“Vi är verkligen exalterade över att äntligen fått möjligheten att få jobba tillsammans med Johnny Lang och jag är övertygad om att han har en strålande framtid framför sig.,” kommenterar Mascot Label Groups grundare och ägare Ed van Zijl. “Vilken röst han har!”

Om vägkorsningar är allt bluesen handlat om så har Johnny Lang stått på rätt ställe. Han är ett fint exempel på en ny och innovativ generation av bluesartister vilka respekterar och värderar gamla hundraåriga traditioner men samtidigt inte är rädda att tänja gränser och infoga andra genrer för att skapa blues som samtidigt är traditionell som den blickar framåt. Han var endast sexton år då han debuterade med Lie To Me 1997 och har sedan dess betraktats som en av vår tids främsta liveartister och gitarrister.

“Av olika anledningar har denna plattan tagit lång tid att färdigställa,” berättar Lang. “Främst beroende på att jag blev pappa för några år sedan. När jag kom hem efter en turné ville jag bara vara hemma med familjen, det sista jag ville göra var att åka hemifrån igen för att spela in en platta! Men jag är väldigt glad över det nya albumet. Eftersom det tog rätt lång tid att färdigställa har jag ibland tvekat över hur slutresultatet skulle låta men nu när jag vet känner jag mig väldigt stolt.”

JONNY LANGS EUROPATURNÉ
1 oktober Paris, FR New Morning
3 oktober London, UK Borderline
5 oktober Avignon, FR Avignon Blues Festival
8 oktober Hamburg, TY Markthalle
9 oktober Bochum, TY Zeche
10 oktober Munchen, TY Muffathalle
12 oktober Nancy, FR Nancy Jazz Pulsations
14 oktober Amsterdam, NL Melkweg
15 oktober Bryssel, BE AB Club

Rulla till toppen