Johnny Kask tecknar avtal med Cramada

johnny-kask

Mariestadsbandet Johnny Kask har slutit ett 360-avtal med management, event- och artistbolaget Cramada.

Men vad är Johnny Kask…

Bonni Pontèn och Micke Blomqvist, från det gamla punkbandet Asta Kask, blev ombedda att göra en avskalad spelning unplugged på Nalen i Stockholm under parollen ”Kompledigt”. Men inte kunde man väl spela Asta Kask låtar på akustisk gitarr? De beslöt sig för att göra en riktig rövare. Den heliga kon, Johnny Cash, översattes till svenska och spektaklet drog till Nalen. Heligt nervösa för mottagandet och med en känsla av nakenhet bjöd de upp till Johnny Kask. Det blev succè direkt.

Hela konceptet kändes så pass roligt och unikt att de beslöt sej för att sätta ihop ett eget band. Med basisten JeepOla och batteristen Mattias ”Smacko” Ekman blev bandet komplett.

Naturligtvis finns alla Johnny Cash största hits med i Svenska tappningar där San Quentin blir ”Kumla”. Där Tågen åker förbi Tidaholmsanstalten i ”Folsom Prison blues”. En kavalkad av tragiska levnadsöden och misslyckad kärlek. Johhny Kask plockar de godaste bitarna av Johnny Cash, såväl hits och välkända som de helt okända låtarna ingen har hört.

Översättningarna är gjorda med största respekt för originalen, men också med glimten i ögat. Själva förstod inte bandet vad som hände eller vad de gjort. Alla snackade om detta band och förfrågningar om spelningar från de mest oväntade håll trillade in.

Bandet har sedan dess åkt landet runt och sålt ut rockbarer, teatrar, kyrkor, dop och bröllop och lyckats förtrollat sin publik med låtar som handlar om fängelsevistelser och olycklig kärlek. Och en och annan ballad som kan få den kaxigaste man att gråta.

Under hösten kommer Johnny Kask spela in debutalbumet och det siktas på release under våren 2010.

Cramada
Cramada startades 2005, av den då 25-åriga Mariestads-sonen Andreas Josefsson, och har arbetat som 360-manager åt Regina Lund mellan 2005-2008, agerat agent åt artister som Thorsten Flinck, Sabaton, Perssons Pack, Face Down, Bill Öhrström med fler. Efter ett sabbatsår mellan 2008-09 där Cramada inriktade sig på event och konsertverksamhet är nu Andreas Josefsson tillbaka i managementstolen och Johnny Kask är bolagets nya signing och stora satsning.

Cramada driver dessutom konsertverksamhet under namnet Klubb Kaliber som nått otroliga framgångar.

Andreas Josefsson förklarar det nya samarbetet med glädje.

– Det känns oerhört kul att vara tillbaka och arbeta som manager igen. Jag blev otroligt glad när Bonni och Micke kontaktade mej och undrade om jag hade lust att bli manager åt deras nya projekt- Johnny Kask… Efter lite betänketid så valde jag att anta utmaningen… och nu börjar vi det gemensamma arbetet att föra Johnny Kask dit vi vill…

Johnny Kask beger sig in i studion i höst och turné planeras i anslutning till albumsläppet, vi återkommer med största sannolikhet.

Rulla till toppen