Jill Johnson gör exklusiva spelningar i vår

Med ett nytt album i ryggen kan publiken återigen se fram emot att få träffa och lyssna på Jill Johnson och hennes band i ett antal utvalda konserthus under april 2013.

Att Jill Johnson fått svenska folket att lyssna på country är knappast någon nyhet. Men dagens Jill är inte enbart country. Dagens Jill målar från en palett där countryn får dela plats med både rock och americana och med det nya albumet ”A Woman Can Change Her Mind” tar Jill ytterligare ett steg i en ”rock-rootsigare” riktning.

”Jag skulle säga att ”A Woman Can Change Her Mind” på sätt och vis är ett kapitel två av ”Flirting With Disaster”, i det avseende att soundet har landat redan i skrivande stund. Förra plattan gav countryn en rockedge och den här plattan har ett rock-rootsigt sound med en country-kant”, berättar Jill.

Det här är något som vi kommer att få se live då Jill på konserterna har med sig samma musiker som har varit med och spelat in nya skivan.

Jill har det senaste året även tagit klivet ut på den internationella arenan då hennes förra album ”Flirting With Disaster” släppts i ett flertal europeiska länder, hon varit på Europa-turné med den amerikanska countryartisten Toby Keith och gjort en duett med Lionel Richie på dennes senaste album ”Tuscagee”. Årets album innehåller också det en fantastisk duett – nämligen ”Come Wake Me Up” som hon gör tillsammans med ett av USA:s absolut största countryband, Rascal Flatts.

Speldatum:
Fredag 5/4 Borås – Åhaga Konserthus
Lördag 6/4 Jönköping – Konserthuset
Söndag 7/4 Vara – Konserthuset
Torsdag 11/4 Växjö – Konserthuset
Fredag 12/4 Kalmar – Kalmarsalen
Lördag 13/4 Helsingborg – Konserthuset
Söndag 14/4 Halmstad – Teatern
Fredag 19/4 Linköping – Konsert & Kongress

Mer information om Jill Johnsons turné

Rulla till toppen