Jesse Malin & The St. Marks Social till Sverige

jesse-malin-and-the-st-marks-social

Redan som ung trettonåring bestämde sig Jesse Malin att musiken var hans kall. Som frontfigur i hardcorebandet Heart Attack slog sig han och hans tonåriga kompisar fram i New Yorks punkscen och skapade rubriker. Detta var 1981. Nästan trettio år senare har han en gedigen CV som innefattar band som D Generation, The Finger (ett band han startade tillsammans med den inte helt okände badboyen Ryan Adams) och en solokarriär som sträcker sig längs guldkantade gator.

För den ledsamt oinvigde kan det sägas att Malins nattvandring har har tagit honom genom mörk americana till stompig Replacements-rock (ett band som han är ett hängivet fan av) och till sist landat honom i rännstenen inte långt från den tid då CBGBs fortfarande var ett hak som man knappt inte vågade gå till. Det är New York på gränsen till den överromantiska bild bara folk som inte växt upp i stan kan ha. Men det här på riktigt. Så fruktansvärt på riktigt! Och inte gör det saken sämre att New Jerseys störste son, killen som skrev ”Born To Run”, är Malins skyddsängel tillika duetpartner i den hjärteknipande låten ”Broken Radio”.

Tillsammans med sitt kompband, The St Marks Social, har Malin redan avverkat en lång turné i USA med Moneybrother som följeslagare och nu tar han sig hit för att gästa Lund och Stockholm. I huvudstaden bjuds vi även på Imperial State Electric och om inte det är en perfekt kombo så vet jag inte riktigt vad som är.

Konsertdatum
24 november – Lund, Mejeriet
26 november – Stockholm, Debaser Medis (Support till Imperial State Electric)

Mer information om Jesse Malin & The St. Marks Socials Sverige-spelningar

Rulla till toppen