Jazzkvällar på Skansen i sommar

skansen-jazz-2009

Måndagkvällar är jazzkvällar på Skansen. Den 20 juli har Blå måndag premiär med en konsert till Arne Domnérus minne. Serien fortsätter med bland annat Peter Asplund Quartet, Stockholm Swing All Stars och Bernt Rosengren Quartet. Även innan konserterna på Sollidenscenen kan man njuta av jazz i sällskap av god mat på Restauration Gubbhyllan – och efteråt är det dans till Skansens storband på Galejan.

Hela programmet:

20 juli kl 19.00 Konsert till Arne Domnérus minne
Jazz på Skansen var en av traditionerna i Arne Domnérus musikliv. Nu samlas några av Sveriges främsta musiker för att hylla den svenska jazzlegenden: Barbro ”Lill-Babs” Svensson och Meta Roos (sång), Rune Falk (saxofon), Bosse Broberg (trumpet), Kjell Öhman och Jan Lundgren (piano), Hans Backenroth (bas) och Joakim Ekberg (trummor). Konferencier är Bengt-Arne Wallin.

27 juli kl 19.30 Peter Asplund Quartet
Peter Asplund (trumpet), Jacob Karlzon (piano), Hans Andersson (bas) och Johan Löfcrantz Ramsay (trummor) är fyra skickliga instrumentalister var och en med sitt personliga uttryck. Tradition blandas med nytänkande, intensiv hetta med blått vemod och amerikansk jazz med den nordiska.

3 augusti kl 19.30 Hayati Kafe med Janne Ersson Big Band
En hyllning till Sammy Davis Jr, Frank Sinatra, Mel Tormé och Buddy Rich.

10 augusti kl 19.30 Stockholm Swing All Stars
Med utgångspunkt i 30- och 40-talens swing presenteras musiken i nya, fräscha arrangemang. Gruppen bildades år 2002 och består av några av de främsta unga jazzmusikerna i Stockholm.

17 augusti kl 19.30 The Best of Ray Charles
Med Claes Janson och Claes Crona Sextett.

24 augusti kl 19.30 Bernt Rosengren Quartet
Ständigt aktuelle tenorsaxofonisten Bernt Rosengren kommer till Sollidenscenen tillsammans med pianisten Stefan Gustafson, basisten Hans Backenroth och trummisen Bengt Stark. Kvartettens senaste skiva ”I´m flying” (2009) har hyllats av kritikerna: ”något av det bästa jag hört av svensk jazz på länge. Nymornad, frisk musik, avklarnat spel, suverän ton och roliga idéer” tyckte Svenska Dagbladets recensent Sven Malm.

Jazzmiddag på Restauration Gubbhyllan
Specialpris blå måndagar. Njut av god mat och lyssna till Birgit Lindberg från kl 17.00. Kan förbokas på 08-66 44200.

Rulla till toppen