Jay-Z på Sverigebesök

jay-z

”Blueprint 3” gick direkt in på #1-platsen på Billboardlistan och håller första platsen även denna vecka. Hiphop-mogulen sålde nära en halv miljon album i hemlandet första veckan, albumet gick direkt in på #4 platsen i UK. Det är hans bästa placering någonsin i Europa.

Jay-Z är historisk rapikon, han har fler listettor i USA än Elvis och trots ett fullspäckat schema tog sig legenden tid att besöka Stockholm för att träffa skandinavisk press.

Jay-Z har varit med i de flesta stora tv-program i hemlandet inför album-releasen, som till exempel Oprah Winfrey, Jay Leno, Bill Maher och uppträdde på MTV Video Music Awards. I veckan när han besökte Stockholm fick SVT’s Skavlan sig ett besök.

Den mycket lyckade och öppenhjärtiga intervjun i Skavlan kan ni se på länken nedan:

http://svtplay.se/t/102974/skavlan

”Blueprint 3” är det sista kapitlet i Blueprinttrilogin. Releasedatumet var planerat till 11 september, samma dag som Jay-Z höll en utsåld välgörenhetskonsert på Madison Square Garden. På scen fick han besök av Swizz Beatz, Kid Cudi, Memphis Bleek. Beyoncé, Mary J. Blige, Rihanna, Kanye West, John Mayer och Pharrell Williams.

Rulla till toppen