Japanska storstjärnan Miyavi kommer till Stockholm

miyavi-2009

Miyavi är visual kei-artisten som för ett år sen sålde ut Tyrol på mindre än två timmar. I september landar han återigen på svensk mark. Den 24 september är det dags för japansk rock på Arenan i Stockholm. Biljetterna släpps den 8 juni.

Efter att ha spelat tillsammans med flera av Japans ledande band gjorde Miyavi 2003 sitt första soloframträdande. Senare samma år kom filmen ”Oresama”, där Miyavi spelar sig själv som tidsresande rockstjärna. I oktober var det dags för den andra solokonserten då Miyavi backades upp av inga mindre än bandmedlemmar från Pata, X Japan, Shinya och Luna Sea. Debutplattan som kom i slutet av året gick raka vägen in på den japanska Indie-listans förstaplats och så har det fortsatt för Miyavi. Uppföljaren släpptes på Universal och vann stora framgångar i Japan och internationellt och tredje albumet innehöll inte mindre än sju internationella hitsinglar. Någonstans här kunde man börja prata om att Miyavi skapat en egen genre: J-glam.

Några världsturnéer, både med band och som soloartist, senare är Miyavi utan tvekan en av de största j-rockprofilerna i världen. Miyavi skulle ha spelat i Stockholm under våren 2009 men spelningen ställdes in. När han nu ger sig ut på världsturnén ”Neo Tokyo Samurai Black World Tour 2009/10” står det äntligen klart med ett nytt svenskt speldatum. Den 24 september ser vi Miyavis extravaganta show på Arenan i Stockholm!

Konsertinfo:
24.9 Stockholm, Fryshuset – Arenan

Biljettinfo:
Biljetterna släpps den 8 juni, kostar 350 kr plus serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Eventim-ombud & callcenter 0771-651 000. (Köpta biljetter kan hämtas ut på ATG- eller Eventim-ombud).

Rulla till toppen