Irländsk jul i Västsverige

celtic-christmas

På lördag ger kören Blue ’n Joy julkonserten Celtic Christmas på Teatern på Ale gymnasium. Hela hösten har Alekören repat in irländsk julmusik tillsammans med göteborgsbandet West of Eden. Vissa sånger kanske är nya för oss, andra är välkända även här hemma i Sverige. Välkommen till en varm konsert i väntan på julen!

Konserten blir både stämningsfull och annorlunda, mycket julstämning men inte som allt annat, lovar Anna Holl Larsson, kantor i Nödinge församling ock körledare för Blue ’n Joy.
Till vardags är kören egentligen inriktad på gospelmusik, men Anna uppskattar de irländska klangerna som hon beskriver som både ljuva och rytmiska.
Favoritlåt?
– The Coventry Carol, säger Anna som tycker att samarbetet med West of Eden är roligt och inspirerande, både för henne som körledare och för medlemmarna i kören.

Om West of Eden och Celtic Christmas
West of Eden är ett välkänt göteborgsband som skriver egna låtar med stark inspiration från keltisk musik. De har turnerat i flera länder och till och med spelat på Irland, där de keltiska tonerna i kombination med svensk popmusik verkligen gick hem. Inför julen 2007 inledde West of Eden samarbete med flera körer (Haga Motettkör och Anúna, en av Irlands bästa körer) för att kunna göra en riktigt häftig julkonsert, självklart med utgångspunkt i keltisk musik. Konserten var så bra att det kändes helt rätt att göra om det 2008. Tillsammans med Musik i Väst ger nu West of Eden körer i Västra Götaland en unik möjlighet att bjuda in till årets bästa julkonsert, och dessutom på hemmaplan. Bandet har hjälpt kören att hitta rätt känsla, gett (och tagit emot!) massor med inspiration och bidragit med nyskrivna körarrangemang. Och vid konserterna står hela bandet tillsammans med kören på scenen.

Konsertdatum Celtic Christmas 2009
5 dec kl 18.00 Teatern, Ale Gymnasium, Nödinge med kören Blue ’n Joy
8 dec kl 19.30 Dergårdsteatern, Lerum med körerna Lerum Gospel och Vuxvox
15 dec kl 19.30 Kinna-Kleve Kyrka, Husaby pastorat med körerna Cantabile, Cantare och Con Anima
18 dec kl 19.30 Lindskogs lada, Hedekas med kören Rough Diamonds
19 dec kl 18.00 Kulturhuset Fregatten, Stenungsund med Onsdagskören

Rulla till toppen