INVSN släpper nytt album

Ska man sammanfatta tredje albumet med INVSN (nya stavningen på Invasionen) i ett ord blir det Utanförskap.

Västerbottningarna som tidigare släppt Saker som jag sagt till natten och den punkiga Hela världen brinner återvänder med INVSN, det första livstecknet sedan sångaren Dennis Lyxzén spenderade större delen av 2012 tillsammans med sina forne bandkamrater i Refused på en uppmärksammad världsturné.

INVSN har aldrig lämnat Umeå. De har aldrig omfamnats av Stockholms nervösa credmaffia som sneglar på varandra och undrar ”ere här bra eller?” och de har aldrig tillhört en given scen. Och det har aldrig märkts så tydligt som på nya skivan.

Här är en samling låtar som går sin egen väg, utan att snegla på rådande trender eller åsikter om hur rock ”ska” låta 2013. Det är kompromisslösa sånger där budskapet är omisstydligt. ”Västerbotten”, ”Hatet” och ”Ner i mörkret” talar sina egna tydliga språk. Att ta frustrationen, missuppfattningarna och hatet och omvandla till styrka och energi. Tillsammans med Nick Launay (Nick Cave, PiL mfl) och Jacob Hansen har INVSN tonsatt utanförskapet och känslan av att inte höra hemma i givna mallar eller inrutade genrer.

Men, de som följt Dennis Lyxzén, Sara Almgren, Anders Stenberg, André Sandström och Richard Österman vet att det är där de trivs bäst.

Till denna tredje fullängdare har bandet fått skivkontrakt med den amerikanska labeln Razor & Tie, där albumet kommer att ges ut i engelsk version. I samband med detta ger sig även INVSN iväg på en USA-turné i oktober. Första singeln ”Ner i mörkret” släpps 20 september och det självbetitlade albumet ”INVSN” släpps den 20 november.

Sällan har ett utanförskap låtit så bra.

Rulla till toppen