Indonesiska Senyawa kommer till Göteborg

Clandestino Institut och Koloni presenterar:
SENYAWA + GOMORRAH + AMINA HOCINE + SCOUT KLAS Oceanen, Stigbergstorget 8
Göteborg 19 november kl 19-24
Biljetter säljes i entrén: 80 kr

SENYAWA (Jogjakarta, Indonesien)
Den experimentella duon Senyawa består av sångaren Rully Shabara och instrumentalisten Wukir Suryadi. Wukir är dessutom instrumentbyggare, och spelar egna stränginstrument av bambu, utrustade med elgitarrmikrofoner. Han spelar ibland akustiskt, och ibland skickas ljudsignalen genom en rad effektpedaler. Duon kommer från den uråldriga staden Jogjakarta i centrala Java, Indonesien. Deras musik reflekterar det traditionella musikarvet från Java, filtrerat genom ett nutida experimentellt förhållningssätt. Senyawa testar gränserna för båda traditionerna för att blanda österländsk och västerländsk musik i en helt ny mix. Gruppen har samarbetat med musiker som Rod Cooper, Yasuke Akai, Lucas Abela och Clandestino-favoriten Arrington De Dionyso.

GOMORRAH (Paris/Nantes)
Gomorrah är en experimentell frijazz-trio från Frankrike som kombinerar galen turntablism med en vild jazz som drivs av en innovativ sax-trummiskombination. Bandets turntablist DJ Urine är vinylskulptör och ljudkonstnär. Istället för att klippa och klistra ljudsnuttar på en laptop tar Mr Urine en tub klister till hjälp, och bygger bokstavligen ljudkollage av fragment från trasiga vinylskivor. Dessa monteras ihop enligt en rad olika modeller, alltifrån pizzaslice-metoden till mosaiker. Live spelas dessa skivmontage upp samtidigt på sex leksaksskivspelare av märket Fischer Price; loopar, rytmer och texturer byggs upp ur ett mischmasch av olika stilar. Uppspeedade bollywoodröster hörs över brottsstycken från Frank Zappa, franska folksånger och breakcore. Resultatet är ett njutbart kaos av ljudkollisioner.

AMINA HOCINE (Göteborg)
Amina började spela in sin musik på diktafon som 14-åring, och fattade direkt tycke för lo-fi-soundet. Efter det har hon aldrig lämnat musiken, och lyckades på något sätt spela in fyra album under halva 2011. Det hon sysslar med nu kan närmast beskrivas som ambient drömpop. Hennes musik blandar influenser från minimalisten Steve Reich med melodiösare influenser som Massive Attack, Arthur Russel och Os Mutantes.

DJ: SCOUT KLAS (Göteborg/Paris)
Bakom Scout Klas mörka fasad döljer sig Mai Nestor, född i Hanoi och sedan 2006 flitig pendlare mellan Göteborg och Paris. Hon har samarbetat med Mr. Chop och Mater Suspiria Vision, medverkan i Dublab radio samt gjort en rad DJ-spelningar både hemma i GBG och utomlands. Med förkärlek till exploitation-film, tidig electronica och hip hop skapar Scout Klas filmiska lofi-beats. Hennes DJ-set är en progressiv resa där man kan få höra allt från psych och cold wave till booty house och glitch hop.

YNK #14: Senyawa – Pasca from Yes No Klub on Vimeo.

Rulla till toppen