India Arie till Stockholm i oktober

india-arie

India Arie är hyllad och älskad av sina många fans som den poet, sångförfattare, producent och musiker hon är. Med sin rejäla portion av kärlek har hennes musik inspirerat och motiverat människor världen över. I höst kommer hon till Sverige för en intim spelning på Berns i Stockholm den 25 oktober. Biljetterna släpps den 4 maj.

Ända sedan 2001 då hennes första singel ”Video” och debutalbumet ”Acoustic Soul” (som för övrigt sålde multi-platina) släpptes har India Arie haft ett säreget förhållande till sina lyssnare, ett av tillit, värme och kommunikation. Uppföljaren ”Voyage To India” hyllades världen över när den kom 2002 och New York Times beskrev den som ”musik som bara ytterligare befäster hennes rykte som en substantiell artist: med den akustiska gitarren i fokus och hennes lika självklara som återhållsamma röst för tankarna till soulmästare som Stevie Wonder och Roberta Flack”.

2006 släpptes India Aries tredje album ”Testimony: Vol.1, Love & Relationship”, ett album som klättrade högt på topplistorna och älskades av fansen för dess intima och hjärtvärmande porträtt av en relations avslut och eftervärkar. Oprah Winfrey beskrev skivans första spår ”There’s Hope” som ”musik som verkligen stimulerar och förnyar själen”. Även i Barack Obamas historiska valkampanj kunde India Aries musik höras.

”Jag vill att min musik ska stanna kvar hos människor under en lång tid”, säger India, ”att den här generationen flera decennier framåt ska kunna lyssna på min musik och säga att den fortfarande beskriver hur de känner.”

”Testimony: Vol 2, Love & Politics” heter India Aries fjärde album som släpptes i Sverige den 9 februari. I den framträder en ökad medvetenhet om sitt eget kall som musiker och vårt kollektiva ansvar över världen. Sångerna är både utforskande och sökande, insiktsfulla och ärliga, tydligt påverkade av Indias tid som aktivist inom globala hälsofrågor och mänskliga rättigheter. Som amerikansk ambassadör för Unicef har hon rest till Afrika flertalet gånger för att jobba med frågor som rör AIDS-krisen och medverka i dokumentären ”Tracking The Monster: Ashley Judd & India Arie Confront Aids In Africa”. Hon har även engagerat sig i kampen mot bröstcancer.

India Arie har sålt över 8 miljoner album världen över och flera av hennes skivor har vida passerat den prestigefulla platina-gränsen. Hon har nominerats till Grammis hela 17 gånger och vunnit två, vid sidan av ett flertal priser från BET, Billboard, MTV, VH-1, Vouge och många andra. Hennes sånger har hörts i allt ifrån Obamas valkampanjer till Sex & The City.

Nu kommer India Arie till Sverige! Söndagen den 25 oktober står hon på Berns scen i Stockholm för en intim afton fylld av soul och kärlek. Den 22 oktober spelar hon på Vega i Köpenhamn och den 23 oktober på Rockefeller i Oslo.

Konsertinfo:
25.10 Stockholm, Berns

Biljetter:
Biljetterna släpps den 4 maj, kostar 350 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se samt Ticnet: 077-170 70 70

Rulla till toppen