In Flames byter skivbolag och släpper nytt album

in-flames-2011

De svenska metalveteranerna In Flames har nyligen bytt skivbolag och skrivit på för Century Media Records vilka kommer att släppa gruppens tionde album, ”Sounds Of A Playground Fading”, i Sverige den 15 juni. Albumet kommer att föregås av en singel i början av maj.

I en exklusiv intervju med Aftonbladet berättar bandets sångare Anders Fridén att den nya plattan säkerligen kommer att utmana fansens musikaliska förväntningar. Så här säger han till kvällstidningens reporter:

”Vi har en del låtar som tänjer rätt hårt på hårdrocksnormen. Ibland är det arenarock, ibland är det väldigt smalt. Vi har en låt som heter ”The Attic”, där en tramporgel spelar refrängen i stället för sång. Sen har vi en låt där prat övergår i nån slags hård Depeche (Mode)-front, och skitsnabba, typiska In Flames-låtar också.”

Detta blir det första In Flames-albumet utan den siste kvarvarande originalmedlemmen Jesper Strömblad som lämnade bandet i februari förra året för att fortsätta behandlingen mot sitt alkoholberoende. Detta innebär att ingen av medlemmarna som medverkade på debutalbumet ”Lunar Strain” 1993 är kvar i bandet.

Rulla till toppen