Icona Pop till Hultsfredsfestivalen

icona-pop-2012

Med en vecka kvar innan Hultsfred invaderas av världsartister och besökare presenterar vi idag Sveriges nästa stora musikexport- Icona Pop! För tillfället blåser de rent dansgolven världen över med sin dansanta och punkiga hit I Love It, och förväntningarna på duons debutalbum som är planerad till sommaren är gigantiska. Det är med glädje vi välkomnar dem till Hultsfred nästa vecka, Icona Pops gig är alltid de bästa, galnaste och roligaste festerna.

Icona Pop /S/
2012 är Caroline Hjelt och Aino Jawos stora genombrottsår. Med Icona Pop har de, medvetet eller ej, prickat in exakt de faktorer som förenar olika människors musikaliska preferenser snarare än att skilja dem åt. Det är med glimrande pärlor av housens euforiska kärlek, indiepopens melodier och faktiskt, deras punkiga attityd som de suddat ut skiljelinjer mellan genrerna och skänkt oss något nytt, spännande och relevant. Lika självklart som att Philadelphia-hiphoparna Chiddy Bang samplar Icona Pops låt Manners, så skrålar en hel fotbollskör med i refrängen till Nights Like This. Det är ett sylvasst och attackerande elektroniskt sound, beats som tar kontroll över din kropp och framförallt- melodier. Fantastiska melodier som sätter sig som iglar på din hjärna och ditt hjärta.

Med singeln I Love It som föregår sommarens kommande debutplatta släpper Icona Pop besinningslöst hämningarna. Begränsningar och hinder blir i deras händer små virvlande maskrosfrön som du med ett andetag blåser bort från din axel, I don’t care- I love it! Att just I Love It är ett samarbete med Charli XCX, som du också ser på Hultsfredsfestivalen i år, är ingen tillfällighet. Om du har något som helst intresse av vad som kommer att forma framtiden så vet du också att både Charli XCX och Icona Pop kommer att möta dig där. Det är just därför du bör ta tillfället i akt och ta dig till Hultsfred de där speciella dagarna nästa vecka.

För mer information om artister eller festivalen i övrigt; www.hultsfredsfestivalen.se.

Rulla till toppen