Hypocrisy turnerar med Children of Bodoms Alexi Laiho

alexi-laihoDet svenska dödsmetallbandet Hypocrisy, med Peter Tägtgren från Pain i spetsen, har anlitat ingen mindre än finska Children of Bodoms frontman Alexi Laiho för att spela gitarr för gruppen under deras turné i Nordamerika. Turnén inleds i Springfield, Virginia, den 6 november och sker tillsammans med finska Ensiferum, kanadensiska Ex Deo och Blackguard samt amerikanska Swashbuckle. Sista datum är i Worcester, Massachusetts, den 4 december.

”Det kommer inte råda brist på alkohol under den här turnén, det är ett som är säkert”, säger Peter Tägtgren.

Detta är inte första gången Tägtgren och Laiho möts utan de har varit goda vänner under många år. Den allra första spelningen Children of Bodom gjorde var som förband till just Hypocrisy på Nuclear Blast-festivalen 1998. Tägtgren, som är en av metalvärldens mest respekterade producenter och musiker, har sedan dess hjälpt Laiho med produktion och Laiho har i sin tur medverkat med gitarrsolon på ett av Pain-albumen.

Hypocrisy kommer att släppa sitt nya album ”A Taste of Extreme Divinity” i Europa den 23 oktober och i USA den 3 november genom hårdrocksjätten Nuclear Blast.

Rulla till toppen