Hammerfall-basist bakom nytt musikhus i Göteborg

magnus-rosenNu står snart 900 kvadratmeter musikhus klart på Mölndalsvägen i Göteborg. 19 nya välutrustade replokaler, livescen och inspelningsstudio ryms i den nya satsningen på ett aktivt musikliv i Göteborg. Bakom storsatsningen ”Musikstationen” står duon och barndomsvännerna Magnus Rosén, en av världens skickligaste basgitarrister med förflutet i det internationellt välkända hårdrocksbandet Hammerfall, och Nikolas Gialtrinos, musiker och grundare till projekt Musikutveckling.

Efter 10 år som hårdrocksbasist i bandet Hammerfall, med musikaliska samarbeten med bland andra Sveriges Nationalorkester –Göteborgssymfonikerna, Kungliga Filharmonikerna, Gävle Symfoniorkester och Göteborgsoperan fortsätter Magnus Rosén att hitta nya vägar. Tillsammans med barndomskamraten och musikern Nikolas Gialtrinos öppnar han nu ett av Sveriges modernaste musikhus.

Detta är ett oerhört spännande projekt. Musikstationen ger möjlighet att repa i riktiga lokaler med ordentlig utrustning. Detta oavsett bakgrund och ålder, säger Magnus Rosén, som hoppade av Hammerfall för två år sedan för att satsa på en solokarriär.

Musikstationen blir en av regionens modernaste musikhus. I dagarna invigs cirka 900 kvadratmeter lokal, men ambitionen är att inom kort kunna öppna ytterligare två våningsplan i samma fastighet på Mölndalsvägen.

Nu har jag möjlighet att genomföra en massa projekt. Att driva detta tillsammans med Nikolas är en fantastisk möjlighet att ge tillbaka till musiken och faktiskt ge andra möjlighet att utvecklas både musikaliskt och på det personliga planet, säger Magnus Rosén.

På Mölndalsvägen i Göteborg finns ytterligare två våningar tillgängliga. Målet är att skapa en miljö för musik, dans, konst och liknande även här.

Magnus är en enastående musiker och person. Och det är fantastiskt fräckt när de unga banden kommer hit. För många är han en superidol som de får chansen att möta i sina egna replokaler. Magnus och jag delar en vision om att vi gemensamt ska utveckla Musikstationen till ett unikt musik- och kulturhus, säger Nikolas Gialtrinos.

Rulla till toppen