Göteborgs-bandet Bellgate People till Israel

I juni kommer Bellgate People från Göteborg att åka med Studieförbundet Bilda på kulturfestivalen Dandanat i Betlehem.

Förberedelserna är nu i full gång. Förutom de musikaliska bitarna, går bandet även en förberedande studiecirkel om situationen i Mellanöstern.

”Vi står ödmjukade och inspirerade inför en resa som vi hoppas kommer väcka oss ur vår västerländska narcissistiska slummer. Förhoppningsvis kommer mötet med människor och kultur där ge oss en djupare klangbotten att hämta inspiration från till texter och musik, men också ge oss personliga erfarenheter av den problematik i området som gäckat omvärlden i generationer. Resan känns helt enkelt som en otrolig förmån för oss.”, säger medlemmarna i Bellgate People.

Dandanat är en unik möjlighet för band och dansgrupper som har studiecirkel hos Bilda. För åttonde gången arrangeras denna kulturfestival som tidigare medverkande har beskrivit som omtumlande – på många sätt.

Dandanat 2013 kommer att pågå 12-19 juni.

På Dandanat paras fyra svenska grupper ihop med palestinska grupper som sedan övar tillsammans i workshops. Under festivalen får grupperna spela och dansa för, tillsammans och med varandra.

Festivalen är också mycket mer än bara en festival. Musicerandet, dansandet och kulturutbytet varvas också med olika typer av studiebesök i Israel och de palestinska områdena.

Rulla till toppen