Gary Moore till Sweden Rock

gary-moore-2010Efter 20 års väntan: Gary Moore gör hårdrockskonsert i Sverige!

Så ska det äntligen ske – Gary Moore kommer till Sweden Rock Festival FÖR ATT SPELA HÅRDROCK! Den irländske gitarrlegenden har som bekant spelat blues, och diverse annat, under de gångna två decennierna. Men i Sverige, där Gary Moore har sin kanske trognaste publik, är det fortfarande först och främst hans hårdrocksklassiker man minns och hyllar.

Han slog igenom 1979, då ”Parisienne Walkways” blev en hit och han som medlem av Thin Lizzy släppte albumet ”Black Rose”. Solokarriären inleddes på allvar med ”Corridors of Power” 1982, och de efterföljande plattorna, i synnerhet den keltiskinfluerade ”Wild Frontier” (1987), gjorde Gary känd på många håll och dyrkad i Sverige. De efterföljande bluesplattorna sålde också mycket bra även här, men det är som sagt främst de personliga och känslostarka hårdrockslåtarna som lever kvar i de svenska fansens minne. ”Empty Rooms”, ”Out in the Fields”, ”Over the Hills and Far Away” och ”After the War”, för att bara nämna några.

Nu, efter mer än 20 år, kommer klassiker som dessa varvade med en och annan Thin Lizzy-goding åter att genljuda över nejden.
Konserten på Sweden Rock Festival blir den enda i Sverige!

Sweden Rock Festival anordnas i Sölvesborg i Blekinge 9-12 juni. Biljetterna är släppta och finns att köpa på festivalens hemsida, www.swedenrock.com.

Rulla till toppen