Franska The Teenagers till Sverige i november

the-teenagers

Det är få franska skämt som man lägger på minnet. Tänker man efter är det nog tomt i facket avdelat för ”grodätarhumor” men tacksamt är det då att tre unga bågförsedda fransoser med taskigt engelskt uttal fick för sig att skapa ett fiktivt band i början av 2005.

The Teenagers, ja, så kallar de sitt band trots att alla tre har lämnat puberteten och målbrottet för många år sedan. Detta hindrar dock inte dessa tre herrar från att skamlöst sjunga om alla problem som dagens tonåringar kan gå igenom: kärleksproblem, hänförelse, svartsjuka och idoldyrkan etc. I de mest explicita ordalag avhandlar de teman om att knulla och festa. Naturligtvis kan man med pocketfacit i hand fråga sig om hurvida skämtet går hem eller om texterna bara är blaha. Men någonstans på vägen så får skämtet ge vika och illusionen blir till ett faktum. Vardagsrealism för ungdomen personifierad i The Teenagers gör bara gott för mänskligheten.

Den musikaliska fonden består av syntmattor och trummaskiner i en slags fusion med det basala rockbehovet. Lite som om Air och The Strokes (anno 2001) skulle bygga lego tillsammans i pojkrummet. Jean-Michel Jarre tittar ner från en gammal plansch. Ett videoband med ”Breakfast Club” sitter inmatat i VHS:n. Som åskådare njuter man och sjunger med.
För vi kan varje ord.

DATUM
18 november – Stockholm, Debaser Slussen /French Swedish Season of Rock
19 november – Göteborg, Parken
20 november – Malmö, Babel
21 november – Oslo, Garage

Ytterligare information om spelningarna samt biljetter (i de fall de finns ute till försäljning) hittar du här.

Rulla till toppen