Franska DatA besöker Stockholm

Ja alltså, att Frankrike är världens absoluta epicentrum för blipbloppig, smart och dansant electropop vet ju alla. Sebastién Tellier, Justice, Daft Punk, Danger, Air med flera är ju alla trots sina relativa olikheter som bekant megastjärnor på den lysande pophimlen. Att DatA kommer från Frankrike vet man om redan när man hör första låten – det låter franskt, liksom.

Trots att Frankrike bestämmer i electropop-världen, är det inte många artister varken där eller någon annanstans som kan komma undan med ”gör-80-talet-ballt-2009”-grejen. Visst, high tops med plös, grälla färger och tighta jeans är grejen nuförtiden, men bortom kläderna är det få som fixar de klassiska 80-talssyntarna och Miami Vice-kitschigt omslag. På EPn ”Rapture” tar DatA – eller David om mamma får bestämma – hela receptet ett steg längre och släpper låtar som kombinerar det smarriga från stiligt episka 80-talssoundtrack med modern produktionsteknik. Med på EPn finns även Sebastian Granger från DFA 1979, som gör att titellåten går från att vara en dansgolvspärla till något svingött.

Glöm allt svårmod som alla vältrar sig i nuförtiden, Data har kommit tillbaka med sina axelvaddar för att få sminkade tonåringar att dansa. Det blir ett DJ-set utan dess like!

Som support-akt har Addicts även bokat in våra favoriter ”I Always Wanted A Pony” från Östersund för ett live/dj-set!

Cristian Dinamarca värmer upp kvällen, Rasmus Jonsson står för fina visuals.

Vi ses den trettonde!

DATUM OCH PLATS
13 mars – Stockholm, Debaser Medis

BILJETTER
www.debaser.se

HEMSIDA
www.myspace.com/0data0

Rulla till toppen