Förband till Metallica sökes på MySpace

metallica

I sommar spelar Metallica tillsammans med bland annat Cradle of Filth, Mastodon och Primal Scream på nya festivalen Sonisphere Festival som tar plats i Folkets Park i Hultsfred den 18 juli. Sonisphere Festival erbjuder nu, tillsammans med MySpace, skandinaviska band chansen att vinna en plats på Sonisphere-scenen. Fans från Norge, Sverige och Danmark kan vara med och nominera vilka de helst vill se och band från dessa länder kan anmäla sitt intresse av att spela. Efter att Sonispheres jury valt ut sina favoriter röstar MySpace-användarna tillsammans fram vinnaren som kommer att stå på Sonispheres scen den 18 juli.

All anmälan och omröstning sker på www.myspace.com/aeglivesweden

– Det här är en otrolig chans, särskilt för mindre band utan ett stort skivbolag eller management i ryggen att få uppträda på en stor scen tillsammans med några av rockens giganter. MySpace arbetar ju dagligen med att hitta sätt att lyfta upp osignade, mindre etablerade band, genom vårt projekt MusikSverige (www.myspace.com/musiksverige) och redan har hundratals mindre band synts i media och på livescener – men ingen så stor som denna – berättar Andreas Hindenäs ifrån MySpace.

– Vi på AEG Live tycker det är fantastiskt roligt att kunna erbjuda en sån här möjlighet till ett av alla de otroligt bra band som finns ute i Skandinavien som ännu inte blivit presenterade för en större publik. Att få spela framför 40.000 fans på sommarens största rockhändelse är någon av en dröm även för etablerade band, så de som vinner får se till att hålla nerverna i styr den 18 juli och vi ser verkligen fram emot det här!

Nomineringsfasen, då fans och band kan nominera sig själva eller det band de helst vill se på scenen, startar i dag, måndag. Sonisphere väljer sen sina 15/20 favoriter och bland dessa röstas vinnaren fram.

Rulla till toppen