Flöjtäventyr i Dalarna

aventyr-for-flojtMantran, ljus, mörker och energi. Det givna och det oväntade. Att höra ett nytt verk av Jan Sandström är ett äventyr – hans musik överraskar och går rakt in i hjärtat. KONSERT FÖR FLÖJT är ett beställningsverk av bl a DalaSinfoniettan skrivet speciellt för kritikerrosade flöjtisten Magnus Båge.

Med sin musik fångar JAN SANDSTRÖM en del av tidsandan, hans musik kommunicerar. ”Musik som klappar dig på axeln och säger – Såja, såja, det ordnar sig”, har en recensent uttryckt det. Idag är han en av Sveriges främsta kompositörer och i sitt skapande strävar han alltid efter att förundra och förvåna, både sin publik men även sig själv. MAGNUS BÅGE är en av de mest eftersökta solisterna i Sverige idag. Med sin flöjt och sin speciella flöjtuppfinning expression slide glidflyger han mellan tonerna och trollar fram de mest speciella ljuden.

”Det är alltid roligt att kunna framföra nyskriven musik”, säger länsmusikchefen Karin Switz. ”Jag hoppas publiken tar chansen och kommer hit för att uppleva stämningen och känslan själv. Det är lite speciellt att vara de första som hör musiken.”

KONSERT FÖR FLÖJT med DalaSinfoniettan, Magnus Båge och dirigenten Bjarte Engeset spelas 19 september i Kristinehallen Falun.

Rulla till toppen