Fler band till Getaway Rock

Nu är det mindre än en månad kvar tills det är dags för Gävle att invaderas av hårdrocksälskande festivalbesökare. Förra veckan inledde vi slutspurten till årets rockfest med att addera Civil War, PHILM och Sator till line-upen, idag välkomnar vi de lokala förmågorna Beardfish och Zodiac Ciphers.

Beardfish
Det svenska progressiva rockbandet Beardfish har under sina tio år tillsammans hunnit med att släppa sju fullängdare och turnerat med band som Spock’s Beard, Flying Colours och Pain Of Salvation. Tre svängar till USA har det också blivit med ytterligare två besök samt en Europaturné inplanerad till hösten. Musiken hämtar inspiration från 70-talets progrockband som King Crimson, Gentle Giant, Frank Zappa men slänger även gärna in en rejäl dos gammal hederlig hårdrock!

Zodiac Ciphers
Zodiac Ciphers startade sommaren 2012 när Kjell Andersson och Eki Kumpulainen insåg att de hade en gemensam nämnare – en brinnande passion för hård metal. Hårt repande och med siktet inställt på att vara redo för sommaren gjorde att Zodiac Ciphers blev klara med deras första Demo/ EP Post Traumatic Stress Disorder i februari 2013. Inspelad med Ronny Hemlin i Claustrophobic Studios levererar Zodiac Ciphers krossande Thrashmetal med en fot i det gamla och den andra i det nya, och med en gemensam lista på över tio plattor och hundratals gigs kommer Zodiac Ciphers ta Getaway Rock Festival med storm.

Getaway Rock Festival 2013 hålls vid Gasklockorna i Gävle den 8 – 10 augusti.

Rulla till toppen