First Aid Kit gör Sverige-spelningar

first-aid-kit

Med en hyllningskör bestående av såna som Jack White, Conor Oberst och Lykke Li, som alla är stora fans av bandet är det givet att 2012 blir First Aid Kits år. De har precis avslutat en turné i USA med just Lykke Li (se videon här när de körar med henne hos Letterman) och spelningarna på hemmaplan i november/december är slutsålda.

”The Lion’s Roar” spelades in i USA och släpps på Wichita Records/Border, och på skivan finns både sorg och glädje, enligt folk- och countrymusikens finaste tradition. De kallar till och med The Louvin Brothers glatt brutala version av den gamla mördarballaden ”Knoxville Girl” som det perfekta exemplet på det vackra och bittra de själva älskar. På den noggrant sammanställda samlingen låtar lyckas de skickligt med att göra referenser till hemstaden Stockholm och långa, mörka vintrar mot en bakgrund av countryrock-swing.

Det nya albumet, spelades in i Omaha med Mike Mogis (Bright Eyes och massor av andra) och är gjord med ett fullt band. Tjejernas pappa Benkt spelar bas, Mattias Bergqvist trummor, medan Mogis och Nate Walcott från Bright Eyes och en rad Omaha-baserade musiker fyller ut soundet. Från den dynamiska titellåten och vidare är det mer honky-tonk än lägereld, men ändå lika gripande.

First Aid Kit signades 2008 av Rabid Records, The Knifes label. De har gått från att vara tonåriga fans som gör en cover på Fleet Foxes till att göra en singel med Buffy Sainte-Maries ”Universal Soldier” med Jack White på hans begäran, i hans studio TN Third Man i Nashville. ”Nu ser jag det som en dröm, för bra för att vara sann”, säger Johanna om inspelningen, som glatt och snabbt klämdes in i förra höstens turnéschema.

Drömmarna lär fortsätta att växa med tanke på den andra starka och fulländade skivan. 2012 blir First Aid Kits år.

Konsertdatum
03 februari 2012 – Lund, Mejeriet
04 februari 2012 – Stockholm, Debaser Medis

Mer information om First Aid Kids Sverige-spelningar

Rulla till toppen