Femåringar sjunger i Malmö

För tionde året i rad bjuder Västra Innerstadens femåringar föräldrar och anhöriga på konsert i S:t Andreaskyrkan i Malmö på fredag.

I Västra Innerstadens förskolekör sjunger barn från stadsdelens kommunala och enskilda förskolor tillsammans under ledning av en av stadsdelsförvaltningens kulturpedagoger.

Tanken med förskolekören är att barnen ska få uppleva hur kul det är att sjunga tillsammans, säger Catarina Cederholm som är verksamhetsansvarig för stadsdelsförvaltningens kulturpedagoger i arbetslaget Kulturkopplingen.

Barnen kommer senare också att mötas som sexåringar på stadsdelens skolor och har då med sig en gemensam upplevelse och en gemensam repertoar av sånger. Förskolekören blir en lustfylld manifestation och en viktig milstolpe för barnen under deras förskoletid. Något som alla ser fram emot.

172 barn sjunger tillsammans

Alla femåringar hos dagbarnvårdare och på kommunala och enskilda förskolor i Västra Innerstaden bjuds in att sjunga med förskolekören. I år består kören av 172 barn och 35 pedagoger.

Under ledning av Kulturkopplingens rytmikpedagog Annika Josefsson träffas hela kören några gånger under hösten för att öva in sånger och rörelser. Däremellan övar barnen hemma på sina förskolor och hos sina dagbarnvårdare.

I år uppträder Västra Innerstadens förskolekör för tionde året i rad. Varje år får får alla barn och vuxna i förskolekören en tröja som minne med ett för året unikt tryck, där bilden är inspirerad av årets sånger. Årets bild är tecknad av Kulturkopplingens bildpedagog Ninni Lundquist.

Körsångarna ackompanjeras i år av Håkan Wegestål tillsammans med musikstuderande Teodor Wegestål, August Wegestål och Isa Savbrandt.

Rulla till toppen