Faråker skriver på för Universal

Bilden fr v: Peter Hart (Universal), Faråker, Emilie Rosenblad (Universal)

”Faråker skriver fantastiska låtar på svenska, med ett sound som andas klassiskt stor pop. Vi är väldigt glada över att få börja jobba tillsammans med denna begåvade artist och låtskrivare”, säger Peter Hart, A&R på Universal Music.

Faråker började som en pojkdröm i en gammal lada i Blekinge. Olle Blomström bestämde sig för att försöka skriva musik på svenska. Det gick dåligt. Det gick till och med så pass dåligt att han bestämde sig för att flytta utomlands, där han bodde i Grekland under en tid. Där skrev han låtarna Stå på tå och Allt som är skit, men inspelningarna överröstades av demonstrationer och cikador. Sju månader gick och till slut kom idéen tillbaka, att ge Faråker en ny chans.

Åter i Sverige, gjorde han ett nytt försök att dela med sig av sin musik. Plötsligt var folk intresserade, Stå på tå spelades på webbradio-stationer som Gimmieindie, spelningar bokades och Faråker uppträdde på 2012 års Peace & Love. Olle blev signad av förlaget Warner/Chappell och låten Paparazzi Du började rulla på både P3 och P4.

Cikadan är en insekt som finns i medelhavsregionen och Nordamerika. Den lever under marken i 17 år för att sedan ta sig upp och spela sin sång. Ljudet från tusentals cicador skapar en wall of sound som för de flesta är förknippade med soliga dagar och bekymmerslösa semestrar. Drömmen om Kalifornien och sextiotalets surfmusik har alltid influerat Faråker. Men det är först 17 år efter att Olle rörde ett piano för första gången som det nya svenska vemodet blandas med de enkla melodierna från förr. I Ted Gärdestads anda och med ett sneglande öga åt Brian Wilsons atmosfärer, arbetar nu Faråker med sin debutskiva som går under arbetsnamnet: Början på slutet.

Rulla till toppen