Extra konsert med Riverdance

riverdance-2010Biljetterna till Riverdance – The Farewell Tour säljer som smör i solsken och Live Nation kan idag bekräfta att en extrashow läggs till programmet, en matiné på söndagen den 10 januari. Platsen är Annexet, Stockholm och biljetterna släpps imorgon klockan 09.00.

Med ett tiotusental shower, över 21 miljoner besökare, 3 miljoner sålda skivor och ett turnerat avstånd motsvarande en resa till månen och tillbaka är det nu dags för Riverdance, showen som placerade Irland på kartan, att göra sin allra sista turné. Vi ger er Riverdance – The Farewell Tour. Den 5, 6, 7, 8, 9 och nu även den 10 januari spelas Riverdance – The Farewell Tour i Stockholm på Annexet som kvällarna till ära specialdesignats i en intim miljö för bara 1500 besökare per föreställning.

Med sin framgångsrika fusion av irländsk och internationell dans och musik slog Riverdance igenom hos den breda allmänheten 1994, då de irländska dansarna gjorde ett nummer i pausen av Eurovision Song Contest som då avgjordes på Irland. Ett halvår senare bjöd Dublin på den första fullängdsshowen med Riverdance och därefter var världssuccén ett faktum.

Föreställningen är utöver sin karaktäristiska dans känd för sina vackra scenkostymer och den mångfacetterade irländska musiken, skriven av Bill Whelan som både vunnit grammis för Best Musical Show Album för Riverdance-albumet och blivit utsedd till medlem i Royal Irish Academy Of Music. Även artister som U2, Van Morrison och The Dubliners har använt sig av Bill Whelans kompositioner.

Redan från första framträdandet 1994 har temat varit ”floden” (the river), vilket alltså är shownamnets ursprung. Koreografin, som speglar moln som blir till regn som faller i floden och återvänder till marken där nytt liv föds, symboliserar livscykeln. Ekande av irländska erfarenheter av emigration och förnyelse, människor som lämnat sina hemland och rest över hav och sedan under 90-talet återvänt för att berika Irland med erfarenheter och talanger som införskaffats utomlands, har Riverdance hänfört sin publik världen över.

Vi ger er Riverdance – The Farewell Tour.

För mer information, se Livenation.se eller Riverdance.com.

Biljettinformation:
5.1 Annexet, Stockholm (kl 19.30)
6.1 Annexet, Stockholm (kl 19.30)
7.1 Annexet, Stockholm (kl 19.30)
8.1 Annexet, Stockholm (kl 19.30)
9.1 Annexet, Stockholm (kl 15.00 samt 19.30)
10.1 Annexet, Stockholm (kl 15.00) *EXTRASHOW*
12.1 Kinnarps Arena, Jönköping
13.1 Kinnarps Arena, Jönköping

Biljetter Stockholm kostar 395 – 595 kr exklusive serviceavgift och köps via LiveNation.se, Stockholm Globe Arenas biljettkassa 077-131 00 00 samt Ticnet-ombud. Biljetter till den nya matinén släpps fredagen den 18 december klockan 09.00.

Biljetter Jönköping kostar 520 – 565 kr exklusive serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Eventims callcenter 0771-651 000 och ombud. Ingen reservation kommer att ske över telefon via Eventim utan all försäljning, både via Internet och Callcenter, är direktköp.

Föreställningarna i Jönköping är ett samarrangemang mellan Live Nation och Kulturbolaget.

Rulla till toppen