Eva Eastwood till Söderslätts Countryfestival

Biljetterna är nu släppta till årets upplaga av Söderslätts Countryfestival, som arrangeras den 13-14 september i Anderslöv. Den hyllade låtskriverskan, sångerskan och grammisnominerade Eva Eastwood och hennes band The Major Keys blir ett av de stora dragplåstren till 2013 års upplaga av Söderslätts Countyfestival i Anderslöv.

Om ett par veckor avgörs Sveriges anrikaste musiktävling, Grammis. Eva Eastwood är nominerad för albumet ”Åh, Vilken Skiva” som släpptes förra året och är spänd inför galan. ”Hur fränt som helst”, säger Eva Eastwood och fortsätter: ”Kan aldrig tro vi vinner…men det är rasande stort bara att vara en av dem de väljer på. Är grymt stolta hur det än går med det.”

Sedan debutalbumet från 1999 har det genom åren blivit 10 plattor, med texter på såväl engelska som svenska men alltid med svängigt 50-tals rock n roll och rockabilly-soundet i behåll. Förutom sitt eget musikskrivande har också skrivit låtar till artister som: Jerry Williams, Linda Gail Lewis, The Boppers och Larz-Kristerz.

”Åh, Vilken Skiva”, som släpptes i april 2012 fick ett välkommet mottagande och debuterade som nummer 2 på svenska albumlistan. Under året kommer hon ge sig ut på turné men också ge ut ”Best Of Eva Eastwood” med hennes största hits och en del nyinspelningar.

Countryfestivalen startade 2012 som ett EU-projekt med syfte att bidra till en levande landsbygd. Evenemanget blev en succé och hade 4000 besök under två dagar. Festivalen riktar sig till hela familjen och utöver musiken finns ett barnområde med aktiviteter, ponnyridning och klappdjur, matområde med inspiration från det amerikanska och det lokala Söderslättska utbudet. Det arrangeras också western riding tävling/show, bull riding, marknad och mycket mer, allt i en country/western och lantlig-anda!

Rulla till toppen