El Perro del Mar på turné

el-perro-del-mar

27 mars – Kållered, Apelgårdens Kyrka
4 april – Göteborg, Stadsteaterns Foajébar
22 april – Malmö, Debaser Malmö
23 april – Stockholm, Fasching

El Perro del Mar (Sarah Assbring) vann nyligen P3 Gulds pris för “Årets Pop” för sitt senaste album ”From The Valley To The Stars”. Nu har hon tillsammans med Rasmus Hägg från hyllade Göteborgsduon Studio spelat in ett nytt album ”Love Is Not Pop” som släpps den 1 april. Rasmus spelar flera instrument på albumet samt har producerat tillsammans med El Perro del Mar.

Sara Assbring:

”När jag började arbetet med Love Is Not Pop sökte jag både efter ett nytt sound och ett nytt sätt att jobba på. Låtarna är mestadels skrivna i Paris under förra vintern. Vid den här tiden kom jag också i kontakt med Rasmus Hägg från Studio. Jag hade varit en stor beundrare av Studio ända sen deras tidigaste releaser och jag och Rasmus hade vid flera tillfällen pratat om att göra något ihop. Av olika anledningar hade det inte blivit så – förrän nu. Från början var tanken att Rasmus skulle göra en remix på en av låtarna från albumet men efter längre samtal kom vi fram till att det vore mycket mer intressant och utmanande ifall han producerade hela skivan tillsammans med mig. Vi pratade mycket om sound, ljudideal och gemensamma referenser för att nå fram till en delad vision kring albumet. Ljudmässigt var jag ute efter det djupt basiga och mystiska groovet som för mig är några av Rasmus kännetecken. Jag förklarade för honom att jag var helt beredd att ge honom fria händer för att ge honom möjlighet göra just det han är bra på. Lustigt nog så hade han precis börjat spela trummor och var helt inne på att ha livetrummor och akustiska gitarrer på albumet istället för att gå den mer syntetiska vägen (något kanske jag var mer inne på). Efter att ha hört hans första idéer till mina demoinspelningar tog det inte lång tid att övertyga mig om att hans väg var den bästa och mest spännande. Det är vackert hur vi möttes i en tid då vi både letade efter något nytt och annorlunda mot vad vi gjort tidigare. Hela vårt samarbete har känts magiskt. Det var även väldigt intressant att möta någon som om möjligt är ännu mer perfektionistisk än jag själv.

Det var inte av en tillfällighet jag valde att spela in Lou Reeds Heavenly Arms. Lou Reed har i själva verket varit min viktigaste influens alltsedan starten av arbetet med Love Is Not Pop. På något underligt vis är hans musik och återkommande text-teman själva grunden till vad det här albumet handlar om – drömmen om den rena kärleken i en smutsig värld. Förra sommaren, när jag var i New York och levde ett ganska miserabelt liv, kom Lou Reed till min räddning och med just Heavenly Arms. Vid samma period snubblade jag över den vackra boken Branded Youth av fotografen Bruce Weber och slogs omedelbart av dikten It Is Something (To Have Wept) skriven av den brittiske poeten Gilbert Keith Chesterton. Jag hade just köpt min första Stratocaster den dagen och det tog mig bara några minuter att tonsätta de där himmelska orden. Just den dikten och Lou Reeds lyrik i allmänhet var gnistan till vad som hittade sin form i Paris och som slutligen realiserades i min studio i Göteborg under de sista veckorna av 2008.”

BILJETTER
Stockholm. 180kr + 15kr serviceavgift. KÖP BILJETT.
Lugerbiljetter säljs på www.luger.se/biljetter.
Biljetterna säljs även på Pet Sounds, Record Hunter och Sound Pollution.

Se respektive spelställe för information om övriga städer.

HEMSIDOR
www.elperrodelmar.com
www.myspace.com/elperrodelmar

AKTUELLT SKIVSLÄPP
”Love Is Not Pop” släpps den 1 april 2009 av Licking Fingers/Playground.

Rulla till toppen